Így készült:
- kb. fél kiló (személyenként kb. 120 g) sovány darált hús (7% zsírtartalom)
- 1 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- zabpehely
- fűszerek
Ezt mind összekevertem, és muffinformába kanalaztam a masszát. Zabpehely azért került bele, mert 400 g-os húst vettem, és ahhoz soknak tűnt a tojás. Mikor beleborítottam a zabpelyhet, eszembe jutott, hogy be kellett volna áztatni, mint a zsemlét szoktuk. Végül nem hiányzott az áztatás.
A muffintepsit nagyon vékonyan beolajoztam, hogy könnyen kivehessem a fasírtokat.
Tegnap megint megsütöttem, most 2*700 g pulykahúsból készült, 3 tojással, 3 csokor petrezselyemmel, sóval, borssal, fokhagymával. Megint került bele zabpehely is, de most tejjel összemelegítettem, hogy megduzzadjanak a pelyhek, és ez jót tett a fasírtnak. Ma padlizsános lecsóval ettem.
![]() | ![]() |