2011.03.01.
18:07

Írta: Emerenc

Pizza!!!

 Mostanában többször hallottam a fenti kérdést elhangozni itthon:

"És mondjuk, pizzát nem lehetne?!?"

 Erre persze, azonnal vágtam egy grimaszt, és egyre ingerültebben vágtam rá, hogy "NEEEEM!"!

 Aztán elgondolkodtam, hogy hátha mégis...

Így alakítottam át a Kotányi Pizza fűszerkeverékének zacskóján lévő receptet. (az eredeti már többször bizonyított!) 

 Az adag eléggé "minimál", úgyhogy inkább egy tartalmasabb (fogyókúrás!) leves után ajánlom, mert magában tényleg kevés lesz!

Pizza (4 személy részére, 4 szeletnyi kb)

-20 dkg zabpehelyliszthez hozzákeverünk fél evőkanál sikért.(más néven: búzahús, vagy  szejtán. Bioboltban kapható, liszt kinézetű, nálunk fél kg. 500 Ft)

-Felfuttatunk 1 csg. por élesztőt egy dl. langyos tejbe, amibe előtte feloldottunk 1 szem  kockacukrot. (sajnos, ez mindenképpen kell az élesztőgombáknak, bocsánat!) 

-a liszt közepébe krátert készítünk, és beleöntjük az élesztős cuccot. Picit összekeverjük,  sózzuk is! (nekem ez kimaradt:(  )

- A többi kelt tésztával ellentétben, ez azonnal kemény golyóvá gyúrható! Picit  megliszteztem a tetejét, konyharuhával betakartam, és fél órára a langyos radiátoron  felejtettem. 

-A sütőt 220 celsiusra előmelegítettem, eközben kb. fél- egy cm vastagra kinyújtottam a tésztát, és sütőpapíros tepsibe fektettem. 

-Megszurkáltam vllával, és paradicsomszósszal locsoltam meg, abibe előtte pizza fűzerkeveréket szórtam.

-Gépsonkát, vöröshagymát, kukoricát pakoltam rá, a tetejére pedig egy pici(!) sajtot fogok szórni, de csak a sütés végén, hogy ráolvadjon.

(Ha elkészül, lefotózom!)

3 komment

Címkék: vöröshagyma paradicsom sonka sajt pizza élesztő kukorica paradicsomszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://eztfozzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr752701942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immakuláta 2011.03.01. 22:20:31

és mi lenne, ha vékonyabbra és laposabbra nyújtanád? úgyis a tészta miatt gáz a pizza (általában). hámozott+darabolt paradicsomkonzerv mehet rá bőven, mozarella is, van zsírszegény óvári, és a lild.ben van feketeerdő-sonka, az is oké. és ez így már tök jól hangzik, és több szelet kijön belőle :)
a sikért meg köszi, még kenyérsütős korszakomból maradt a kérdőjel, sosem tudtam, hogy ilyen neveken kapható.

Emerenc 2011.03.02. 20:37:33

Az a helyzet, hogy fura módon ez a tészta nem úgy viselkedik, mint általában a kelt tészták! Nem dagadt meg, és kicsit olyan "linzer-szerű" lett!

Nagyon vékonyra nyújtottam, s így lett ennyire kis adag:( (Igaz, h az élesztőt először xilites tejben próbáltam felfuttatni, később tettem bele a cukrot, és nem lett annyira jó, mint szokott!)

De a lényeg: totál finom lett! És olyan gyorsan elfogyott, hogy még lefényképezni is elfelejtettem! :)

immakuláta 2011.03.02. 22:33:06

nem lehetett volna egyszerűen teljes kiőrlésű lisztet használni? szerintem akkor az egy főre jutó tésztaadag (vagyis a lisztmennyiség) megegyezik az ajánlott száraztészta mennyiséggel (mivel az gyakorlatilag csak liszt). a főznivaló száraztésztára gondolok. talán akkor nem lenne linzeres állagú.

a xilittel nem lehet kelt tésztát csinálni, mivel gátolja az élesztőgombák szaporodását.
süti beállítások módosítása