2011.02.20.
17:01

Írta: Emerenc

Bazsalikomos csirke

 Kb. 3 hónapja vettem szárított bazsalikomot, de fogalmam sem volt, mit kezdek vele, mert a Pesto -amire eredetileg gondoltam- azért nem annyira fogyókúrás, ezért csak a szekrényben rakosgattam. Ma viszont elhatároztam, hogy csinálok belőle valamit.

Bazsalikomos csirke- hozzávalók:

1 zacskó szárított bazsalikom

egy nagyobb csirkemell

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kis pohár joghurt

 

 Fogtam az egyik zacskót, és kb. 1 dl vízbe beáztattam. Felcsíkoztam egy nagyobb csirkemellett, hozzákevertem a bazsalikomoat, cikkekre vágtam egy nagy fej vöröshagymát, hozzákevertem egy kisebb pohár natúrjoghurtot, 3 gerezd zúzott fokhagymát, és lefóliázott tepsiben egy óra alatt megsütöttem. (Én a tetejére raktam egy felkarikázott zöldpaprikát is)

 Köretnek párolt zöldséget készítek hozzá.

 

 Elkészítési idő: 15 perc + 1 óra 


 

3 komment

Címkék: csirke vöröshagyma fokhagyma bazsalikom natúrjoghurt

A bejegyzés trackback címe:

https://eztfozzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr232674995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immakuláta 2011.02.21. 09:13:48

Nem értem, milyen zacskót kell beáztatni a vízbe. A bazsalikomot? Miért?

Emerenc 2011.02.21. 20:40:55

@immakuláta: A zacskó TARTALMÁT áztattam be! Igeeeen, a bazsalikomot! Arra gondoltam, hogy nem ég meg, nem szárad ki, ha beáztatom előtte.

Az elért változáshoz GRATULÁLOK!!! Nagyon szép eredmény!

immakuláta 2011.02.22. 16:31:44

ja, értem, jó ötlet. mondjuk szerintem szárított bazsalikomból nem lehetett volna jó pestót készíteni, mert az illóolajainak nagy része ugye elillant.

az elért eredményt meg újra számoltam, és így nem olyan szép, de azért örülök így is :)
süti beállítások módosítása