2011.03.11.
18:05

Írta: Emerenc

Túrós tészta

  Nem tudom a pontos "súly adatokat", mindenki ízlése szerint határozhatja meg az arányokat!!!

 hozzávalók:

-csirkemell

-túró

-teljes kiőrlésű durumlisztből készült tészta

-vöröshagyma

-natúr joghurt

-só, fokhagyma, bors. petrezselyem

-paprika (csípős is!)

Összekockáztam a húst és a hagymát, megsóztam, vágtam hozzá erős és édes paprikát,hagytam picit állni (10 perc kb) aztán megpirítottam ezeket a hozzávalókat.

 Hozzákevertem a joghurtot, a túrót, a fokhagymát(zúzva),borsoztam és még kb. 5 percig főztem.

 

 A kifőtt tésztára raktam a túrós cuccból, és jó alaposan meghintettem petrezselyemmel. (Egész finom lett! :)

 

 Elkészítési idő: kb. fél óra

 

Megjegyzés: '1,ma bringával mentem az oviba    2, mínusz 8!

1 komment

Címkék: vöröshagyma túró gyors joghurt tészta csirkemell petrezselyem natúr

2011.03.08.
21:17

Írta: immakuláta

Kovászos uborkás csirkemell 2.

Megfőztem a kovászos uborkás csirkemellet, finom lett!

Személyenként 120 g csirkemellett csíkokra vágtam, forró, picit olajozott serpenyőbe szórtam, sóztam és körbepirítottam. Mikor már majdnem odaégett, öntöttem rá egy adag kovászosuborka-levet. Aztán beledobáltam a feldarabolt uborkákat (4 jó nagy darabot), főztem kicsit, majd tejfölt adtam hozzá. A végén pedig szórtam bele kaprot is.

 

Szólj hozzá!

2011.03.08.
21:12

Írta: immakuláta

Zabpelyhes keksz

Egy Stahl-receptet módosítottam, így:

  • 75 g zabpehelyliszt
  • 75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor (vagy karobpor)
  • 1 kk sütőpor
  • kb. 1 dl 20%-os tejszín
  • 5-6 dkg xilit
  • 1 tojás
  • zabpehely

A liszteket összekevertem a sütőporral és a kakaóval. Én karobot használtam, mert nem volt itthon kakaópor. A xilitet és a tejszínt habverővel összekevertem, majd hozzáadtam a tojást. A lisztes és a tejszínes keveréket összeöntöttem, és kevertem bele annyi zabpelyhet, amennyitől olyan állaga lett a tésztának, hogy kis golyókat gyúrhattam belőle vizes kézzel. Szerintem a tejszín kicsit sok lett, legközelebb biztos kevesebbet használnák.

A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és kézzel, vagy vizes kanállal lelapogattam őket. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütöttem. Amikor kivettem, egészen puhák voltak még, de pár perc alatt keksszé alakultak.

Eredetileg aszalt sárgabarack darabokkal (és kakaóval) szerettem volna megcsinálni, de csak az utolsó pillanatban vettem észre, hogy elfogyott.

Az eredeti recept szerint is sütöttem 2 adagot, az azért sokkal finomabb lett. Nem csak a kakaó miatt, hanem azért, mert pont olyan ropogósak lettek, amilyennek egy keksznek lennie kell. Viszont ha a vajat valami sokkal kevésbé zsíros folyadékra (tej, tejszín) cserélem, akkor a ropogósság eltűnik. Erre ki kéne még találni valami megoldást.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: keksz kakaó zabpehely

süti beállítások módosítása