2011.02.22.
23:08

Írta: immakuláta

Gersli és mustáros csirke

Megcsináltam ma a mustáros csirkét, igaz, picit módosítottam rajta, de tényleg nagyon finom lett.

Zöldséges gerslit (árpagyöngyöt) főztem mellé. Eredetileg azért, mert nem volt itthon elég barna rizs, de közben olvastam, hogy az árpagyöngy jó hatással van a vércukorszintre. Meg is néztem a súlykontroll indexét: 37. A barna rizsé pedig 55.

Tovább kell főzni, mint a barna rizst, és a kész árpagyöngy állaga rugalmasabb, mint a rizsé. Személyenként 5 dkg gerslit tettem fel főni, és majdnem egy órát hagytam a tűzön. Miután elzártam, a fedőt rajta hagytam, így még tovább puhult, amíg mással foglalkoztam. A 20 dkg gerslihez kb. 1 liter vizet öntöttem, a végén a fölösleget leöntöttem róla.

A kész árpagyöngyöt aztán főtt zöldségekkel kevertem össze.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke mustáros gersli árpagyöngy

A bejegyzés trackback címe:

https://eztfozzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr492682007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása