2011.02.17.
20:05

Írta: immakuláta

Rántott hús

Az ötlet egy Stahl-könyvből való.

Csirkecomb filéből finomabb, mint csirkemellből, mert nem olyan száraz, és sokkal finomabb az illata is.

Szóval a megmosott, megtörölt húsokat megsózom, és fokhagymás joghurtba forgatom őket. Kicsit beteszem őket a hűtőbe, amíg ledarálok egy adag kukoricapelyhet (lehetőleg nem cukrozottat:). A húsokat ebben a ropogós morzsába is beleforgatom, majd olajjal vékonyan kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe fektetem őket és betolom az előmelegített sütőbe (nem kell lefedni). Amikor látszik, hogy az aljuk pirul már, akkor átfordítom őket. Kb. 40 percig szoktam sütni.

Kukoricapehely helyett próbáltam zabpehellyel is, de nem tetszett úgy. Szezámmaggal, lenmaggal is teszek majd egy próbát.

Szólj hozzá!

Címkék: rántotthús joghurt csirkecomb kukoricapehely

A bejegyzés trackback címe:

https://eztfozzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr102668898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása